PetExpert by Trupanion debiutuje w Polsce
PetExpert by Trupanion rozpoczyna działalność w Polsce. Jako pierwszy i jedyny dostawca ubezpieczeń dla zwierząt, oferuje bezpośrednie płatności lekarzom weterynarii.
2023-09-12, 07:55

PetExpert by Trupanion, firma specjalizująca się w ubezpieczeniach zwierząt domowych, mająca na swoim koncie dziesiątki tysięcy polis i wypłaconych świadczeń, działająca w Czechach, na Słowacji oraz w Belgii, właśnie ogłosiła swój debiut w Polsce.

PetExpert by Trupanion jako jedyny ubezpieczyciel nad Wisłą umożliwia rozliczenie kosztów leczenia bezpośrednio z kliniką weterynaryjną, pozwalając zatroskanym opiekunom oraz lekarzom skupić się w pełni na wyborze najlepszych opcji leczenia, zamiast na ich kosztach. Wykorzystywany w tym celu, opatentowany przez firmę, system integruje się z oprogramowaniem wspomagającym zarządzanie lecznicą. To pozwala na przesłanie i rozpatrzenie roszczenia, wraz z odebraniem decyzji i gwarancji wypłaty, w zaledwie kilka minut od rejestracji pacjenta.

- Nasz unikalny, cyfrowy system eliminuje uciążliwą zarówno dla opiekunów jak i weterynarzy procedurę, wymagającą w pierwszej kolejności opłatę za leczenie, a dopiero później składania wniosków i oczekiwania na zwrot kosztów - wyjaśnia Rafał Radomyski, Country Manager, odpowiedzialny za polski oddział PetExpert. – Łagodzi to wpływ nieprzewidzianego zachorowania lub wypadku naszego pupila na domowy budżet i zapewnia większe możliwości w zakresie diagnostyki i właściwego leczenia - dodaje.

Oprócz bezpośrednich płatności za leczenie, PetExpert by Trupanion jako jedyny na rynku zapewnia pokrycie do 90 proc. kosztów leczenia ciężkich chorób i wypadków. Ponadto, jako jedyna w regionie firma, nie dyktuje też lokalizacji gabinetu ani czasu leczenia, dokładając starań aby każdy weterynarz, któremu zaufali klienci, miał możliwość integracji z ich systemem i bezpośredniej obsługi roszczeń.

Więcej informacji na temat oferty ubezpieczeń PetExpert by Trupanion, zarówno dla opiekunów zwierząt jak i lekarzy weterynarii, można znaleźć na stronie internetowej www.petexpert.pl

-------------------------

PetExpert by Trupanion

Firma PetExpert by Trupanion została założona w styczniu 2018 roku w Czechach. Szybko stała się liderem na czeskim rynku ubezpieczeń dla zwierząt domowych, rozszerzając swoją działalność w 2020 roku na Słowację, a następnie w 2023 roku na Belgię. Sukces firmy doprowadził do połączenia PetExpert z Trupanion - największym ubezpieczycielem zwierząt domowych w Kanadzie i USA, prowadzącym działalność w kilku krajach europejskich. Od 1999 roku Trupanion jest liderem nowej kategorii ubezpieczeń medycznych dla kotów i psów w Ameryce Północnej. W 2023 roku firma świętowała prawie 1,7 miliona ubezpieczonych zwierząt domowych i ponad 2 miliardy dolarów zapłaconych faktur weterynaryjnych oraz została uznana przez weterynarzy za najlepszą firmę ubezpieczeniową dla zwierząt domowych w USA.

We wrześniu 2023 roku PetExpert by Trupanion rozpoczął działalność w Polsce. Siedziba polskiego oddziału znajduje się w Krakowie.

Kontakt dla mediów:

Bożena Pękala, Good-PR – tel. +48-609-608-806, mail: kontakt@good-pr.pl