Dom Mody Klif z włoską marką odzieżową dla mężczyzn
W ostatnich dniach do grona najemców Domu Mody Klif w Warszawie dołączyła ekskluzywna marka odzieżowa Takeshy Kurosawa. Oficjalne otwarcie salonu nastąpiło w sobotę 17 września. Nowy najemca wzbogaci tym samym ofertę marek premium Domu Mody Klif, przeznaczonych głównie dla mężczyzn.
2022-09-17, 09:41

Dom Mody Klif starannie dba o dobór tenant-mixu w swoim obiekcie, proponując zróżnicowaną ofertę marek, dzięki czemu od lat cieszy się uznaniem klientów. Tym razem kieruje się w stronę męskiej części odwiedzających, podążając tym samym za wzrostem zainteresowania tej grupy docelowej modą i robieniem zakupów odzieżowych. Od najbliższej soboty na poziomie I będą oni mogli znaleźć niemal 100 m2 nowej przestrzeni zakupowej, z ofertą kierowaną głównie do nich.

Takeshy Kurosawa to wyrazista i niekonwencjonalna włoska marka, oferująca wysokiej jakości, ręcznie wykonywaną odzież jeansową dla mężczyzn. Ubrania szyte są wyłącznie ze sprawdzonych materiałów, wyróżniających się oryginalnym wzornictwem. Takeshy Kurosawa to także marka z tradycjami, dbająca o szlachetny design i szczegóły, jednocześnie podążająca za najnowszymi trendami; łącząca klasyczne krawiectwo i miejski charakter. W projektach Takeshy Kurosawa’y ważna jest kreatywność, wykorzystanie artystycznych detali. Każda propozycja charakteryzuje się mieszanką tkanin, motywów, kolorów i nastrojów, które stają się charakterystycznymi elementami wszystkich kolekcji.

Dom Mody Klif został otwarty w 1999 roku, jako jedno z pierwszych centrów handlowych w Polsce. Od ponad 20 lat, oferując szeroką i zróżnicowaną gamę marek z sektora premium oraz mainstream, marka przyciąga pasjonatów i koneserów mody, którzy poszukują unikalnych produktów z Polski i zagranicy. Właścicielem Domu Mody Klif jest spółką reprezentowana przez AEW Asset Management. Zarządcą centrum i firmą odpowiedzialną za komercjalizację jest Cushman & Wakefield Polska Trading Sp. z o.o. Obecnie na przestrzeni 18 500 m² dostępne są 104 sklepy, wśród których znajdziemy zarówno polskie, jak i zagraniczne butiki fashion.